ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ  |  SITEMAP  |  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ  |  ΠΕΡΙ  
Εκπαίδευση
Πρόγραμμα
 
  ΠρόγραμμαΠρόγραμμα Σεμιναρίων και Εργαστηρίων Α' Τετραμήνου 2005

Αγαπητοί συνάδελφοι
Η Eταιρεία μας με χαρά σας παρουσιάζει το πρόγραμμα των σεμιναρίων και των εργαστηρίων που διοργανώνει για το α' τετράμηνο του 2005. Τα σεμινάρια και τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία της εταιρείας μας Παπαδιαμαντοπούλου 13 στα Ιλίσια Για το κάθε σεμινάριο και εργαστήριο ο μέγιστος αριθμός των συμμετεχόντων είναι 30. Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου και του εργαστηρίου θα δωθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές παρακαλούμε επικοινωνήστε με την γραμματεία της εταιρίας μας κάθε Τρίτη 19.00-21.00 και Πέμπτη 17.00-19.00 Τηλ: 210 7252583 ή αφήστε το μήνυμά σας, στον ίδιο αριθμό, και θα επικοινωνήσει μαζί σας η γραμματεία της Εταιρείας.

Βασική εκπαίδευση στις τεχνικές χαλάρωσης

22 και 23/1/2005 (Σάββατο και Κυριακή) 10.00-14.00
Εισηγήτρια: Τόνια Πασχάλη Επικ. Καθηγήτρια ΑΤΕΙ Αθήνας
Κόστος συμμετοχής: 40 Ευρώ
Αυτισμός και Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές: Διάγνωση, Αξιολόγηση και Θεραπευτική παρέμβαση

28/1/2005 (Παρασκευή) 18.00-21.00 και
29/1/2005 (Σαββάτο) 10.00-13.00
Εισηγήτρια: Γενά Αγγελική Επικ Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής Παν. Αθηνών
Κόστος Συμμετοχής: 40 Ευρώ
Βασική εκπαίδευση στις τεχνικές χαλάρωσης

19 και 20/2/2005 (Σάββατο και Κυριακή) 10.00-14.00
Εισηγήτρια: Τόνια Πασχάλη Επικ. Καθηγήτρια ΑΤΕΙ Αθήνας
Κόστος συμμετοχής: 40 Ευρώ
Προσαρμογή στο Σχολείο

4/3/2005 (Παρασκευή) 18.00-21.00
Εισηγήτρια: Ζαφειροπούλου Μαρία Αν Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας Παν Θεσσαλίας
Κόστος συμμετοχής: 30 Ευρώ
Συμβουλευτική Γυναικών

19/3 και 20/3/2005 (Σαββάτο και Κυριακή) 10.00-13.00
Εισηγήτρια: Φατούρου Μίκα Ομότιμος Καθηγήτρια Ψυχολογίας ΑΠΘ
Κόστος Συμμετοχής: 40 Ευρώ
Θεραπευτική αντιμετώπιση των Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής

9/4 και 10/4/2005 (Σαββάτο και Κυριακή) 10.00-13.00
Εισηγητές: Βάρσου Ελευθερία Αν. Καθηγήτρια Ψυχιατρικής Παν Αθηνών
Φραγκίσκος Γονιδάκης Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Παν Αθηνών.
Κόστος Συμμετοχής: 40 ΕυρώΠρόγραμμα Σεμιναρίων Παραρτήματος Μακεδονίας

Το παράρτημα Θεσσαλονίκης της Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη διετή κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων και εργαστηρίων στις γνωστικές συμπεριφορικές θεραπείες. Ο κύκλος αυτός περιλαμβάνει θεωρητικά σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια και ασκήσεις, κλινική εποπτεία και ανάλυση περιπτώσεων και συμμετοχή σε ομάδες αυτογνωσίας και επικοινωνίας. Η εκπαίδευση υπερκαλύπτει τα κριτήρια που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση Συμπεριφορικών και Γνωστικών Θεραπειών (European Association for Behavioural and Cognitive Therapies), της οποίας μέλος είναι η Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς, για την αναγνώριση της εκπαίδευσης των γνωστικο-συμπεριφορικών θεραπευτών.

Απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, όπως ψυχολόγους, ψυχιάτρους, κοινωνικούς-ες λειτουργούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Το πρόγραμμα μπορεί να παρακολουθηθεί είτε στο σύνολό του είτε τμηματικά. Τα σεμινάρια-εργαστήρια πραγματοποιούνται σε ώρες που ευνοούν την παρακολούθησή τους από επαγγελματίες (καθημερινές απογεύματα και πρωινές ώρες Σαββάτου).

Εκπαιδευτικά σεμινάρια και εργαστήρια (350 ώρες)
Τα σεμινάρια είναι πεντάωρα και επτάωρα (διήμερα) και διεξάγονται με τη μορφή διαλέξεων που συνοδεύονται από βιωματικές - συμμετοχικές ασκήσεις. Έμφαση δίνεται στην παρουσίαση μιας ολοκληρωμένης εικόνας των κλασσικών μοντέλων αλλά και των σύγχρονων εξελίξεων στο χώρο της θεωρίας και της πρακτικής των γνωστικών συμπεριφορικών θεραπειών, όπως αυτές εφαρμόζονται σε ενήλικες και παιδιά. Επίσης, εξετάζεται η συμβολή των γνωστικών συμπεριφορικών προσεγγίσεων σε ειδικές περιοχές και ομάδες του πληθυσμού, όπως σε ζητήματα εξαρτήσεων, πένθους, αναπηρίας, γυναικών, σεξουαλικού προσανατολισμού, κλπ. Τα σεμινάρια καλύπτουν όλο το πρώτο έτος και μέρος του δεύτερου και αναφέρονται στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

1ο έτος
Θεραπευτικό πλαίσιο στις Γνωστικές Συμπεριφορικές Θεραπείες
Θεραπευτικά μοντέλα στις Γνωστικές Συμπεριφορικές Θεραπείες
Θεραπευτικές τεχνικές στις Γνωστικές Συμπεριφορικές Θεραπείες
Αντιμετώπιση ψυχοπαθολογικών προβλημάτων ενηλίκων

2ο έτος
Αντιμετώπιση ψυχοπαθολογικών προβλημάτων παιδικής ηλικίας
Ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις σε ειδικές ομάδες

Σεμινάρια στις τεχνικές επικοινωνίας (36 ώρες)

Ομάδες αυτογνωσίας (100 ώρες)
Οι σπουδαστές-τριες συμμετέχουν σε ομάδες με σκοπό τη συμβουλευτική υποστήριξη κατά τη διαδικασία της επαγγελματικής τους ανάπτυξης και το συνδυασμό της με την προσωπική ανάπτυξη και αυτογνωσία.

Συζήτηση και ανάλυση περιπτώσεων (160 ώρες)
Οι σπουδαστές-τριες λαμβάνουν μέρος αρχικά ως παρατηρητές σε δεκαπενθήμερες συνεδρίες παρουσίασης και ανάλυσης κλινικών περιπτώσεων από επαγγελματίες του χώρου. Το δεύτερο χρόνο αναλαμβάνουν την παρουσίαση και ανάλυση των δικών τους κλινικών περιπτώσεων.

Μελέτη βιβλιογραφίας (36 ώρες)
Σε μικρές ομάδες γίνεται παρουσίαση από τους σπουδαστές-τριες θεμάτων από τη βιβλιογραφία σχετικών με τα διεξαγόμενα σεμινάρια. Επίσης οι σπουδαστές-τριες αναλαμβάνουν τη συγγραφή δύο μικρών εργασιών παρουσίασης κλινικών περιπτώσεων (3000 λέξεων) και μιας μεγαλύτερης εργασίας (10000 λέξεων).

Θεραπεία και εποπτεία κλινικών περιπτώσεων (250 ώρες)
Από το δεύτερο έτος οι σπουδαστές-τριες αναλαμβάνουν εποπτευόμενη κλινική άσκηση στη γνωστική συμπεριφορική θεραπεία (μίνιμουμ 150 ώρες κλινικής άσκησης και 100 ώρες εποπτείας)


Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς

Κύκλος Ευαισθητοποίησης