8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών Και Συμπεριφορικών Ψυχοθεραπειών, 8-10 Νοεμβρίου 2024, Φιλοσοφική Σχολή ΕΚΠΑ

Αγαπητές/οί Συνάδελφοι,

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς (ΕΕΕΣ) με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε την διεξαγωγή του “8ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γνωσιακών και Συμπεριφορικών Ψυχοθεραπειών”, που θα γίνει στην Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) από 8 έως 10 Νοεμβρίου 2024, στην Αθήνα.

Το συνέδριο φιλοδοξεί να προσφέρει τη μέγιστη δυνατότητα εκπαίδευσης των επαγγελματιών ψυχικής υγείας στις νέες τεχνικές της Γνωσιακής – Συμπεριφορικής Θεραπείας (ΓΣΘ) και να συνδέσει πρόσωπα και φορείς από τον ελληνικό χώρο σε μια κοινή προσπάθεια κατανόησης και αντιμετώπισης ποικίλων ψυχοπιεστικών καταστάσεων που παρατηρούνται στις σύγχρονες πολυπολιτισμικές κοινωνίες. Σκοπός του “8ου Πανελληνίου Συνέδριου Γνωσιακών και Συμπεριφορικών Ψυχοθεραπειών’’ είναι να αποτελέσει ένα χώρο συνάντησης απόψεων, ειδήσεων και δράσεων από ένα ευρύ φάσμα επαγγελματιών ψυχικής υγείας, οι οποίοι έχουν ως κοινό τους γνώρισμα την εφαρμογή της Γνωσιακής Ψυχοθεραπείας, τόσο σε κλινικό, όσο και σε ερευνητικό επίπεδο. Ευελπιστούμε να εμβαθύνουμε στην κλινική πράξη, μέσα από πολλά παραδείγματα εφαρμογής Γνωσιακών προσεγγίσεων, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Στόχος μας είναι οι συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή και με τις νέες τάσεις και εξελίξεις που αφορούν τη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία, μέσω εισηγήσεων, αναρτημένων ανακοινώσεων και εργαστηρίων, που θα εστιάσουν στην παρουσίαση ερευνητικών δεδομένων. Σας καλούμε να πλαισιώσετε το Συνέδριο με τη συμμετοχή σας!

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος του Συνεδρίου
Θοδωρής Χαλιμούρδας MSc, PhD
Ψυχολόγος ΕΔΙΠ, Α΄ Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ
Αιγινήτειο Νοσοκομείο

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://cbt2024.gr/