Ομιλία – συζήτηση “Άγχος και πανικός” στην Κύπρο

Το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς και η Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας, Επαγγελματικής & Προσωπικής Ανάπτυξης (ΙΨΕΠΑ) διοργανώνουν ομιλία – συζήτηση με θέμα “Άγχος και πανικός” την Παρασκευή 19 Απριλίου στις 19.00, με ομιλήτρια την ψυχολόγο, Ναταλία Καρρά στην Κύπρο.

Η ομιλία – συζήτηση είναι ανοικτή στο ευρύ κοινό με ελεύθερη είσοδο. Η συζήτηση θα γίνει εξ αποστάσεως με ζωντανή αναμετάδοση και αλληλεπίδραση με την ομιλήτρια, ειδικά για τους συμμετέχοντες.

Στόχος της ομιλίας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το άγχος και την αντιμετώπισή του. Στο πρώτο μέρος θα γίνει διεξοδική αναφορά στις βασικές αρχές της Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Θεραπείας του άγχους, το πώς αυτό πυροδοτείται, εκδηλώνεται και διατηρείται. Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστεί η δομή του ομαδικού θεραπευτικού προγράμματος για το άγχος. Πιο συγκεκριμένα, θα γίνει αναφορά στις επιμέρους ενότητες του προγράμματος, όπως η πληροφόρηση για τη φύση του άγχους, η εκπαίδευση σε γνωσιακές και συμπεριφοριστικές τεχνικές για την αντιμετώπισή του και η εκμάθηση δεξιοτήτων διαχείρισης αγχογόνων καταστάσεων στην καθημερινότητα.

Χώρος διεξαγωγής: ΙΨΕΠΑ – Λεωφόρος Αθαλάσσης 117, Γραφείο 301, 2013 Στρόβολος, Κύπρος

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: https://www.ipsepa.com/contacts/