Φωτεινή Λέκκα

Η Φωτεινή Λέκκα είναι Ψυχολόγος και Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας. Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό και το διδακτορικό της στην Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με υποτροφία του ΙΚΥ.

Εργάζεται ως ψυχολόγος στο Ταμείο Υγείας της Τραπέζης Ελλάδος. Έχει εργαστεί ως επιστημονικά υπεύθυνη σε μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. και της υπηρεσίας ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ομηλίκων του Εργαστηρίου Ψυχολογικής Συμβουλευτικής Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών . Έχει συνεργαστεί με το Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και το Εργαστήριο Ψυχολογικής Συμβουλευτικής Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών προσφέροντας ατομική και ομαδική συμβουλευτική.

Έχει συντονίσει και διδάξει στο σεμινάριο εκπαίδευσης σε βασικές δεξιότητες συμβουλευτικής και επικοινωνίας για ειδικούς του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διδάξει στο Πρόγραμμα Ψυχολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών και στον Κύκλο Ευαισθητοποίησης στη Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς.

Έχει συντονίσει ομάδες στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς και είναι επιστημονικά υπεύθυνη της ομάδας μείωσης σωματικού βάρους.

Κύρια επιστημονικά της ενδιαφέροντα είναι η εφαρμογή της ενσυνειδητότητας – αυτεπίγνωσης (mindfulness) στη θεραπεία διαταραχών διάθεσης, άγχους και διατροφής και ο συνδυασμός της ενσυνειδητότητας και των τεχνικών εστίασης στην προσοχή και τη γνωστική διεργασία με το γνωσιακό – συμπεριφοριστικό μοντέλο.

Η επιστημονική της δραστηριότητα περιλαμβάνει εκδόσεις κεφαλαίων σε συλλογικούς τόμους, άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά, πανεπιστημιακών σημειώσεων και μεταφράσεων ξένων συγγραμμάτων, καθώς και συμμετοχές σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι βοηθός σύνταξης του Περιοδικού “Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική Έρευνα & Θεραπεία”

Η ηλεκτρονική διεύθυνσή της είναι: flekka@psych.uoa.gr