Παρουσίαση βιβλίου

Παρουσίαση βιβλίου “Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική Θεραπεία Παιδιών και Εφήβων”

Οι εκδόσεις ΠΕΔΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου των Αναστασίας Καλαντζή – Αζίζι και Αναστασίας Σοφιανοπούλου “Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική Θεραπεία Παιδιών και Εφήβων” την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 και ώρα 19.00 στο βιβλιοπωλείο – Πολυχώρος BOOK PLUS/Art & Coffee (Πανεπιστημίου 37).

Πρόκειται για ένα βιβλίο που έρχεται με την έκδοσή του να καλύψει ένα κενό της ελληνικής βιβλιογραφίας γύρω από τη Γ/Σ Θ, αυτό που αφορά στην έλλειψη εγχειριδίων εξειδικευμένων στα παιδιά και τους εφήβους. Πέρα από τις θεωρητικές γνώσεις για τη φιλοσοφία και το επιστημονικό υπόβαθρο της γνωσιακής – συμπεριφοριστικής θεραπείας, οι συγγραφείς δινουν και μια «ζωντανή εικόνα» του τρόπου εφαρμογής και λειτουργίας της μέσα από την ανάλυση περιπτώσεων θεραπείας στην παιδική και εφηβική ηλικία. Ο αναγνώστης καθοδηγείται στην κατανόηση, εμβάθυνση και στην πρακτική εφαρμογή Γ/Σ τεχνικών βασισμένων στις αρχές και την φιλοσοφία της συγκεκριμένης προσέγγισης. Γίνεται αναφορά στο ρόλο γονέων και εκπαιδευτικών και στους τρόπους αξιοποίησης της συμμετοχής τους, ενώ παρουσιάζονται όλες οι νέες τάσεις στην ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων με βάση το Γ/Σ Μοντέλο. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο εγχειρίδιο όχι μόνο για θεραπευτές παιδιών και εφήβων αλλά και για όσους επαγγελματίες έρχονται σε επαφή με τον πληθυσμό αυτό και καλούνται να κατανοήσουν τις ανάγκες του, να ανταποκριθούν αποτελεσματικά σε αυτές και να διαχειριστούν προκλήσεις που μπορεί να απορρέουν από την ύπαρξη συμπτωμάτων ψυχικών δυσκολιών στα παιδιά και τους εφήβους με τους οποίους καλούνται να δουλέψουν.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

  • Σόφη Λεοντοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
  • Κατερίνα Παπανικολάου, Παιδοψυχίατρος, Επίκουρη Καθηγήτρια, Παιδοψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”
  • Αναστασία Κουμούλα, Παιδοψυχίατρος, Δρ. Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Συντονίστρια Διευθύντρια Τμήματος Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων και Διευθύντρια Ψυχιατρικού Τομέα Σισμανόγλειου ΓΝΑ

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Γιώργος Ευσταθίου, Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας και Πρόεδρος της Εταιρείας Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών

Μπορείτε να δείτε εδώ το βίντεο της παρουσίασης του βιβλίου “Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική Θεραπεία Παιδιών και Εφήβων”.