Άγχος και Πανικός: Γνωσιακή θεωρία και θεραπεία

(Διατίθεται δωρεάν)

Σύντομη περιγραφή

Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα ταλαιπωρούνται από το καθημερινό άγχος της σύγχρονης ζωής, το οποίο σε ακραίες περίπτώσεις δημιουργεί ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα: πρόκειται για τις διαταραχές του άγχους και του πανικού, που προβάλλουν εντονότατα ως ένα από τα πλέον σημαντικά θέματα προς αντιμετώπιση από τους ειδικούς.

Το συγκεκριμένο βιβλίο εξετάζει τις διαταραχές αυτές μέσα από το γνωσιακό – συμπεριφοριστικό μοντέλο, μια προσέγγιση που έχει κερδίσει το αμέριστο ενδιαφέρον των ερευνητών τα τελευταία χρόνια, καθώς έχει να επιδείξει ουσιαστικά ενθαρρυντικά αποτελέσματα στη θεραπεία των διαταραχών του άγχους.

Συγκεκριμένα, στο βιβλίο αυτό διαλαμβάνονται τόσο η θεωρία όσο και η θεραπεία της γενικευμένης αγχώδους διαταραχής και της προσβολής πανικού. Αξίζει να τονιστεί ότι, εκτός από τις τελευταίες μελέτες και τα ερευνητικά δεδομένα γύρω από τις διαταραχές αυτές, σκιαγραφείται επιπλέον, με αρκετά απλά λόγια, ένα θεραπευτικό πακέτο ειδικά σχεδιασμένο για τη θεραπεία ομάδων. Είναι ένα πακέτο που μπορεί ταυτόχρονα να αποτελέσει και ουσιαστικό βοήθημα στο σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ατομικής θεραπείας.

ISBN139789603443032
ΕκδότηςΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2009
Αριθμός σελίδων160
Περιεχόμενα