Άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι για το φαγητό: Πρόγραμμα για τη μείωση του σωματικού βάρους και τη βελτίωση της εικόνας σώματος – Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 15 Ιανουαρίου 2012

Τα σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι η επιτυχία στην προσπάθεια μείωσης του σωματικού βάρους και στη διατήρηση του επιθυμητού αποτελέσματος δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς αλλαγή του τρόπου σκέψης για τον εαυτό μας, το σώμα μας και το φαγητό.

Πολλοί υπέρβαροι άνθρωποι χάνουν και ξαναβάζουν κιλά, νιώθοντας κάθε φορά μεγαλύτερη σωματική και ψυχολογική επιβάρυνση.

Περισσότερες από 400 κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα της γνωσιακής – συμπεριφοριστικής ψυχοθεραπείας σε ένα ευρύ φάσμα ψυχολογικών διαταραχών, αλλά και ιατρικών προβλημάτων που σχετίζονται με ψυχολογικούς παράγοντες. Η γνωσιακή – συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία εφαρμόζεται όλο και περισσότερο στην προσπάθεια υπέρβαρων ανθρώπων για να χάσουν βάρος και να αλλάξουν τη σχέση με το σώμα τους.

Στο ΙΕΘΣ εφαρμόζεται ομαδικό πρόγραμμα 16 συνεδριών για τη μείωση του σωματικού βάρους και τη βελτίωση της εικόνας σώματος.

Στο ομαδικό πρόγραμμα εξηγούνται και εφαρμόζονται τεχνικές αλλαγής του τρόπου σκέψης και συμπεριφοράς, μέσω των οποίων αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά:

  • οι λόγοι που οδηγούν στην αύξηση του σωματικού βάρους,
  • οι φαύλοι κύκλοι που διαιωνίζουν το πρόβλημα,
  • η κατανάλωση φαγητού υπό συναισθηματική πίεση,
  • η χρήση του φαγητού ως τρόπου επίλυσης προβλημάτων,
  • η αρνητική σχέση με το σώμα.

Κάθε συνεδρία έχει διάρκεια 2 ώρες και κόστος 20 Ευρώ.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 8
Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στη συντονίστρια του προγράμματος:
Φωτεινή Λέκκα , Msc, Phd, Ψυχολόγος, Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας, τηλ. επικοινωνίας: 697 677 11 43 flekka@psych.uoa.gr