Έκδοση του τρίτου Τεύχους του περιοδικού «Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική Έρευνα και Θεραπεία»

Κυκλοφόρησε το τρίτο τεύχος του περιοδικού Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Έρευνα και φανερώνει έμπρακτα τη διάθεση της συντακτικής και επιστημονικής επιτροπής, των κριτών, των συγγραφέων και όλων των συναδέλφων που στηρίζουν την προσπάθεια αυτή, το περιοδικό να διατηρήσει τη συνέχεια και τη συνέπειά του.

Το όραμα της συντακτικής ομάδας ήταν και παραμένει, το περιοδικό να αποτελέσει ένα χώρο συζήτησης και προβληματισμού πάνω στα ζητήματα που άπτονται της άσκησης της ΓΣΘ στη χώρα μας και διεθνώς. Οι επιστημονικές εργασίες που έχουν φιλοξενηθεί είναι ιδιαίτερα αξιόλογες και πρωτότυπες, ενώ επιθυμία μας είναι ο διάλογος αυτός να συνεχίσει, ενθαρρύνοντας τους συναδέλφους να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή αποστέλλοντας τα κείμενά τους στο περιοδικό προς κρίση και δημοσίευση.

Το τρίτο τεύχος περιλαμβάνει έξι ανασκοπήσεις πάνω σε θέματα που απασχολούν τη διεθνή βιβλιογραφία αλλα και προβληματίζουν συχνά κατά τη θεραπευτική πράξη. Και εδώ καλύπτονται ζητήματα που αφορούν την άσκηση της ΓΣΘ, τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά και εφήβους. Το τεύχος αυτό έχει την τιμή να φιλοξενεί ένα ξενόγλωσσο άρθρο πάνω στη Διαλεκτική Συμπεριφοριστική Θεραπεία. Το επόμενο άρθρο συζητά τις καταβολές της ΓΣΘ στην Επικούρεια Φιλοσοφία. Παρουσιάζεται η κλινική εικόνα και η αποτελεσματικότητα των ΓΣ παρεμβάσεων σε εφήβους με σωματοδυσμορφική διαταραχή, η αποτελεσματικότητα παρεμβάσεων σε εφήβους και ενήλικες με εξάρτηση από το διαδίκτυο, καθώς και η εφαρμογή πρωτοκόλλων για την παρέμβαση στο μετατραυματικό στρες, που συνδέεται με παιδική κακοποίηση. Το τελευταίο άρθρο συζητά την αποτελεσματικότητα των ομαδικών πλέον ΓΣ παρεμβάσεων στην κοινωνική φοβία.

Το περιοδικό είναι διαθέσιμο και σε ηλεκτρονική μορφή, για να το κατεβάστε πατήστε εδώ.

Δρ. Αναστασία Σοφιανοπούλου
Βοηθός Σύνταξης