Ομαδικό θεραπευτικό πρόγραμμα: Διαχείριση Κοινωνικού Άγχους και Εκπαίδευση στη Διεκδικητικότητα

Ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων βιώνει έντονο άγχος σε κοινωνικές καταστάσεις εξαιτίας του φόβου αξιολόγησης ή κριτικής από τους άλλους. Τα άτομα με κοινωνικό άγχος τείνουν να σκέφτονται αρνητικά για τον εαυτό τους, νιώθουν ανεπαρκή στις κοινωνικές τους επαφές και συχνά αποφεύγουν την έκθεση σε καταστάσεις διαπροσωπικής επικοινωνίας. Τα προβλήματα αυτά συνοδεύονται συνήθως από αναποτελεσματική διεκδικητική συμπεριφορά και ελλειμματικές κοινωνικές δεξιότητες, καθιστώντας τις κοινωνικές επαφές «πραγματικό μαρτύριο».

Στόχοι της ομάδας είναι η εκπαίδευση σε τεχνικές διαχείρισης του κοινωνικού άγχους με σκοπό τη μείωσή του, η ανάπτυξη ρεαλιστικών τρόπων σκέψης για τον εαυτό και για τους άλλους, αλλά και η εκπαίδευση στη διεκδικητική συμπεριφορά. Η απόκτηση των παραπάνω δεξιοτήτων οδηγεί στη βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων, στην αποκατάσταση της καθημερινής λειτουργικότητας και στην αποτελεσματική διεκδίκηση για κατάκτηση των προσωπικών στόχων.

Οι συναντήσεις του ομαδικού προγράμματος θα είναι εβδομαδιαίες, θα έχουν συγκεκριμένη δομή και χρονική διάρκεια περίπου τέσσερις μήνες.

Το ομαδικό πρόγραμμα «Διαχείριση Κοινωνικού Άγχους και Εκπαίδευση στη Διεκδικητικότητα» συντονίζει η:
Ματσακά Άντζελα, Ψυχολόγος, MSc Σχολικής Ψυχολογίας, ΕΚΠΑ

Μαζί της συνεργάζεται η:
Σπανού Βίκυ, Ψυχολόγος, MSc Διοίκησης Μονάδων Υγείας, Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Κάθε συνεδρία έχει διάρκεια 2 ώρες και κόστος 20 Ευρώ.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 12
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Για δηλώσεις συμμετοχής στην Ομάδα απευθυνθείτε στη Γραμματεία του ΙΕΘΣ (210 - 3840129, 14:00 - 20:00 μ.μ. Δευτέρα – Παρασκευή)
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 2017

#κοινωνικό άγχος, #διεκδικητικότητα, #ενήλικες, #ομαδικό πρόγραμμα