Ανοιχτή Πρόσβαση σε Άρθρα

Το περιοδικό ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ της ΕΛΨΕ μετατράπηκε σε Περιοδικό Ανοικτής Πρόσβασης (Open-access) και από τα τέλη Αυγούστου όλες οι δημοσιευμένες εργασίες είναι πλέον ελεύθερα προσβάσιμες στο ευρύ κοινό. Ανάμεσα σε αυτές μπορείτε να βρείτε άρθρα μελών και συνεργατών του ΙΕΘΣ & της ΕΓΣΣ, τα οποία είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Περιοδικού (https://elpse.com/JournalPsychology/archive_el.html) και στην ιστοσελίδα του ΙΕΘΣ (https://ibrt.gr/edu/node/17).

Για παράδειγμα:

  • Ευθυμίου, Κ, & Καπνογιάννη, Σ. (2013). Οι θεωρίες γύρω από τις διαφυλικές διαφορές στην ερωτική ζήλεια και η αξιοποίηση τους στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεωρία και Πράξη, Ψυχολογία, 20(2), 210-219.
  • Παναγιωτοπούλου, Α. & Πασχάλη, Α. (2012). Άγχος και κατάθλιψη στους φοιτητές Νοσηλευτικής: εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης. Ψυχολογία 19(3), 281-295.
  • Ευσταθίου, Γ. & Πέννα, Υ. (2011). Ο μύθος της ανατροφής: Η σημασία της θεωρίας της ομαδικής κοινωνικοποίησης της Judith R. Harris στην κατανόηση και την αντιμετώπιση των διαταραχών προσωπικότητας σύμφωνα με το γνωσιακό - συμπεριφοριστικό μοντέλο. Ψυχολογία, 18(3), 348-362.
  • Kαλαντζή-Αζίζι, Α., & Καραδήμας, Ε. Χ. (2006). Ομαδικές παρεμβάσεις γνωσιακής-συμπεριφοριστικής κατεύθυνσης. Ψυχολογία, 13, 1-17.

Θεωρούμε ότι η μετατροπή του ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ σε ένα διεθνώς καταλογραφημένο περιοδικό ευρείας πρόσβασης θα αυξήσει σημαντικά την αναγνωσιμότητα του δημοσιευμένου έργου (και, κατ’ επέκταση, την πιθανότητα το έργο αυτό να τύχει αναγνώρισης και ετεροαναφορών) και θα δώσει νέα πνοή και σημαντική ώθηση στο περιοδικό.