Έκδοση του έβδομου Τεύχους του Ελληνικού Περιοδικού Γνωσιακής - Συμπεριφοριστικής Έρευνας και Θεραπείας

Έκδοση του έβδομου Τεύχους του Ελληνικού Περιοδικού Γνωσιακής - Συμπεριφοριστικής Έρευνας και Θεραπείας

Ανοιχτή πρόσβαση στο πρώτο τεύχος του 6ου τόμου του Περιοδικού Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Έρευνα και Θεραπεία. Πρόκειται για ένα τεύχος που ετοιμάστηκε σε μια χρονική περίοδο δύσκολη και απαιτητική λόγω της πανδημίας του COVID-19, αλλά και των αναγκαίων μέτρων που πάρθηκαν για τον περιορισμό της. Ταυτόχρονα υπήρξε και περίοδος ανάπτυξης δημιουργικών ιδεών και παρεμβάσεων με στόχο την προφύλαξη της ψυχικής υγείας και την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας για το ευρύ κοινό μέσα από τις διαδικτυακές δράσεις του ΙΕΘΣ.

Επίσης με το τεύχος αυτό καλωσορίζουμε και εγκαινιάζουμε τη συμμετοχή προσκεκλημένων διευθυντών σύνταξης που αναλαμβάνουν την επιλογή και παρουσίαση ειδικών θεματικών στη γνωσιασκή συμπεριφοριστική έρευνα και θεραπεία.

Στο τεύχος αυτό οι συνάδελφοι Κουβαράκη Έλλη και Λεμονούδη Μυρτώ παρουσιάζουν μια ενδιαφέρουσα συλλογή μελετών περίπτωσης για την Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή Προσωπικότητας, που καλύπτει ζητήματα διάγνωσης, συννοσηρότητας και θεραπευτικών παρεμβάσεων σύμφωνα με το γνωσιακό – συμπεριφοριστικό μοντέλο.

Φωτεινή Λέκκα
Βοηθός Σύνταξης ΓΣΕ&Θ