Έρευνα

Έκδοση του όγδοου Τεύχους του Ελληνικού Περιοδικού Γνωσιακής - Συμπεριφοριστικής Έρευνας και Θεραπείας

Έκδοση του όγδοου Τεύχους του Ελληνικού Περιοδικού Γνωσιακής - Συμπεριφοριστικής Έρευνας και Θεραπείας

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την κυκλοφορία του δεύτερου τεύχους του έκτου τόμου του περιοδικού Γνωσιακή - Συμπεριφοριστική Έρευνα & Θεραπεία με ανοιχτή πρόσβαση. Πρόκειται για το δεύτερο ειδικό τεύχος του περιοδικού, το οποίο διαμορφώθηκε κατόπιν πρόσκλησης και εστιάζει αποκλειστικά στην εφαρμογή του γνωσιακού-συμπεριφοριστικού μοντέλου στην αντιμετώπιση δυσκολιών που εμφανίζουν παιδιά και έφηβοι, με σκοπό τον εμπλουτισμό της έγκυρης επιστημονικής γνώσης, αλλά και στην ενίσχυση των ψυχοθεραπευτικών δεξιοτήτων και της έρευνας σε αυτό το πεδίο.

Ανοικτή Πρόσβαση στις κάρτες-αξιών της ΘΑΔ

Ευχαριστούμε από καρδιάς την Παναγιώτα Μιχαήλ, Graphic designer & την Ιουλία Μαϊμάρη, Ψυχολόγο, MSc Κλινικής Ψυχολογίας, απόφοιτη του ΙΕΘΣ, για την αγαστή συνεργασία και την πληθωρική έμπνευση κατά τη δημιουργία των καρτών-αξιών της Θεραπείας Αποδοχής και Δέσμευσης.

ΙΟΛΙΝΑ & ΚΟΡΟΝΑΚΟΣ - Ιστορίες για τα παιδιά την εποχή του κορονοϊού

Εκδοσεις ΙΕΘΣΑναστασία Καλαντζή-Αζίζι & Αγγελική Παναγιωτοπούλου
Συνεργάτες: Μαρία Ελευθεριάδου, Κατερίνα Σοφιανοπούλου, Κυριακή Πουλάκη-Ευταξιοπούλου

Φίλες και φίλοι!

Γνωριστήκαμε μόλις τέσσερις μήνες πριν. Σας συστήσαμε δύο αδελφάκια, την Ιολίνα και τον Κορονάκο, και όλοι μαζί προσπαθήσαμε να καταλάβουμε τι μας συμβαίνει, όταν έπρεπε να κλειστούμε μέσα στο σπίτι. Η Ιολίνα και ο Κορονάκος, οι δύο ήρωές μας, μας βοήθησαν να καταλάβουμε πως όλοι, μικροί και μεγάλοι, νιώσαμε παρόμοια συναισθήματα σε αυτή τη δοκιμασία. Κυρίως, όμως, μας έμαθαν τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να μη νικήσει ο ύπουλος εχθρός, ο μέσα-κορονοϊός. Αυτός ο εχθρός μπορεί να εισχωρήσει στην καρδιά μας ακόμα και αν τηρούμε τα μέτρα προστασίας.

Απελευθερωθείτε από την ΙΨΑΔ

Εκδοσεις ΙΕΘΣFiona Challacombe, Victoria Bream και Paul Salkovskis
Επιστηµονική επιµέλεια: Γεώργιος Ευσταθίου, Μετάφραση: Μαριέφη Μιτέλλα

Έχετε έμμονες σκέψεις και εκτελείτε τελετουργίες ή αποφυγές; Θα θέλατε να ανακτήσετε τον έλεγχο της συμπεριφοράς σας και να διώξετε το άγχος σας; Νιώθετε την επιτακτική ανάγκη να καθαρίζετε όλο και πιο σχολαστικά; Ταλαιπωρείστε από «αρνητικές» σκέψεις; Αισθάνεστε την ανάγκη να ελέγχετε κατ’ επανάληψη αν σβήσατε τις ηλεκτρικές συσκευές;

«Μιλήστε με έναν ειδικό» - Δωρεάν διάθεση βιβλίου αυτοβοήθειας

Το βιβλίο αυτοβοήθειας «Μιλήστε με έναν ειδικό» αποτελεί εξέλιξη του έργου που προσέφερε επί 12 έτη η ομώνυμη διαδικτυακή υπηρεσία. Διατίθεται ηλεκτρονικά και δωρεάν, με τον ίδιο τρόπο που προσφέρθηκαν οι απαντήσεις ειδικών σε χιλιάδες ανώνυμα μηνύματα χρηστών που αναζητούσαν στο διαδίκτυο ενημέρωση, πληροφόρηση και καθοδήγηση για μεγάλο εύρος θεμάτων ψυχικής υγείας.

Συμμετοχή ΙΕΘΣ στο 50ο EABCT Virtual Congress, 2-5 Σεπτεμβρίου 2020

Το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς εκτός από χορηγός στο 50ο EABCT Virtual Congress (https://eabct2020.org/sponsors/) συμμετείχε στο επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου

Ιολίνα & Κορονάκος Β' Μέρος

Φιλοι και φιλες,
Να ‘μαστε και πάλι μαζί η παρέα που αγαπάμε και δουλεύουμε με παιδιά. Θυμάστε που σας κρατήσαμε συντροφιά το διάστημα που
κλειστήκαμε όλοι σπίτι με την Ιολίνα και τον Κορονάκο και τις περιπέτειές τους;

Έκδοση του έβδομου Τεύχους του Ελληνικού Περιοδικού Γνωσιακής - Συμπεριφοριστικής Έρευνας και Θεραπείας

Έκδοση του έβδομου Τεύχους του Ελληνικού Περιοδικού Γνωσιακής - Συμπεριφοριστικής Έρευνας και Θεραπείας

Ανοιχτή πρόσβαση στο πρώτο τεύχος του 6ου τόμου του Περιοδικού Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Έρευνα και Θεραπεία. Πρόκειται για ένα τεύχος που ετοιμάστηκε σε μια χρονική περίοδο δύσκολη και απαιτητική λόγω της πανδημίας του COVID-19, αλλά και των αναγκαίων μέτρων που πάρθηκαν για τον περιορισμό της. Ταυτόχρονα υπήρξε και περίοδος ανάπτυξης δημιουργικών ιδεών και παρεμβάσεων με στόχο την προφύλαξη της ψυχικής υγείας και την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας για το ευρύ κοινό μέσα από τις διαδικτυακές δράσεις του ΙΕΘΣ.

Έκδοση του έκτου Τεύχους του Ελληνικού Περιοδικού Γνωσιακής - Συμπεριφοριστικής Έρευνας και Θεραπείας

Έκδοση του πέμπτου Τεύχους του Ελληνικού Περιοδικού Γνωσιακής - Συμπεριφοριστικής Έρευνας και Θεραπείας

Κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του πέμπτου τόμου του Ελληνικού Περιοδικού Γνωσιακής - Συμπεριφοριστικής Έρευνας και Θεραπείας (Ιανουάριος- Δεκέμβριος 2019). Είναι το δεύτερο τεύχος που κυκλοφορεί αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή και διατίθεται δωρεάν εδώ .

Συμμέτοχη ΙΕΘΣ στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών, Θεσσαλονίκη, 11-13 Οκτωβρίου 2019

Το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς συμμετείχε στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών, Θεσσαλονίκη, 11-13 Οκτωβρίου 2019 με ένα Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα "Η γνωσιακή - συμπεριφοριστική θεραπεία της Ιδεοψυχαναγκαστικής Διαταραχής Προσωπικότητας: Μελέτες περίπτωσης".

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου