Ένα εικονογραφημένο βιβλίο για γονείς παιδιών που βίωσαν την κακή εμπειρία του πολέμου

Καλώς όρισες στη νέα σου ζωή.

Πώς αισθάνονται τα παιδιά αφού επιβιώσουν από μία τραυματική κατάσταση και τι τα βοηθά να τα πάνε καλύτερα.

Εικονογραφημένο βιβλίο που έχει μεταφραστεί έως τώρα σε 11 γλώσσες και αποτελεί μία συνέχεια του εικονογραφημένου βιβλίου «Το παιδί και η απελευθέρωσή του από τη σκιά του πολύ μεγάλου φόβου».

www.susannestein.de

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ;
  • Σε γονείς παιδιών που έζησαν πόλεμο, τραυματικές εμπειρίες κατά τη φυγή από τις πατρίδες τους, και άλλα τραυματικά γεγονότα και επιθυμούν να καταλάβουν καλύτερα τα παιδιά τους και να τα βοηθήσουν.
  • Σε «ειδικούς» (παιδιάτρους, ψυχοθεραπευτές κ.ά.) που δραστηριοποιούνται σε δομές στις οποίες διαμένουν οικογένειες προσφύγων.
ΑΠΟ ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ;

Μία σειρά εικονογραφημένων σελίδων που παρουσιάζουν με πολύ απλό τρόπο:

  1. τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσει ένα παιδί που έχει βιώσει τραυματικά γεγονότα (σελ. 1-13).
  2. τι μπορεί να επιδεινώσει αυτά τα συμπτώματα (σελ. 14-22).
  3. Τι μπορεί να τα βοηθήσει να νιώσουν καλύτερα (σελ. 23-34).

Ολοκληρώνεται, με την παρότρυνση προς τους γονείς να απευθυνθούν σε κάποιον ειδικό αν παρατηρούν τις δυσκολίες των παιδιών τους να επιδεινώνονται (σελ. 35-36), με κάποιες σελίδες – «κάρτες υπενθύμισης» για όσους διαβιούν σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων (σελ. 37-40) και με πληροφορίες για τον συγγραφέα και τους συντελεστές της ελληνικής μετάφρασης (σελ. 41-42).

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ

Ιδέα, κείμενο και εικόνες: Susanne Stein, παιδαγωγός, διδάσκουσα Θεματική Αλληλεπίδραση (Theme Centered Interaction,TCI), συγγραφέας του εικονογραφημένου βιβλίου για το τραύμα (ελεύθερη διάθεση στο www.susannestein.de) και εκδότης πληροφοριών σχετικά με την παιδαγωγική ευαίσθητη στο τραύμα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ
  • Αναστασία Καλαντζή – Αζίζι, Ομότιμη καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη της ομάδας για το ψυχικό τραύμα του Ινστιτούτου Έρευνας & Θεραπείας της Συμπεριφοράς (ΙΕΘΣ). E-mail: kalantzi@psych.uoa.gr
  • Θεοδώρα Αναστασίου, Ψυχολόγος, MSc, Υποψ. Διδ. Κλινικής ψυχολογίας Παντείου Παν/μίου, ειδίκευση στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία, μέλος της ομάδας για το ψυχικό τραύμα του ΙΕΘΣ. E-mail: theodanastasiou@gmail.com

Μπορείτε να βρείτε εδώ την ελληνική μορφή του εικονογραφημένου βιβλίου «Καλώς όρισες στη νέα σου ζωή».